Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 3.4.2016, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 8 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 28-vuotias.

Auschwitz-selviäjä Zev Guttman on 90-vuotias ja asuu dementiansa vuoksi hoitokodissa. Kaverus Max on myöskin keskitysleiriltä ja Guttmanin vaimon kuoleman jälkeen Guttman lähtee Maxin avustamana karkuretkelle tekemään sen mitä on aina luvannut…

Remember on mielenkiintoinen draamatrilleri, jonka pääosassa loistavat Christopher Plummer ja Martin Landau. Sivuosassa nähdään Breaking Badin Hank, eli Dean Norris. Leffa on taidokkaasti rakennettu ja erityisen jännittävä. Kostoteemaltaan hyvin uniikki ja yksi niistä leffoista, joita ei pitäisi arvostella ulkokuoren mukaan ja joissa kärsivällisyys todellakin palkitaan. Alkupuoliskon hitaudesta pikku miinusta, mutta kokonaisuus on puhdasta timanttia. Yllättävänkin synkkää ja brutaalia settiä draamaksi.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!