Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 17.5.2012, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 12 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 24-vuotias.

Michael Moorea häiritsee Amerikan heppoiset aselait ja murhien lisääntyvä määrä. Hän päättää ottaa selvää miksi Amerikassa tapahtuu vuositasolla eniten murhia maailmassa…

Huomionarvoista ennen tämän arvostelun lukemista: olen ollut aseistakieltäytyjä ja pasifisti koko ikäni. Minusta dokumentti oli hyvä. En voi käsittää miten Amerikassa voi asua niin tyhmää porukkaa. Bowling for Columbine on dokumentiksi äärimmäisen kiinnostava, jännittävä, huvittaava, shokeeraava. Vaikka Michael Mooressa on salaliittotieteilijän vikaa, hän osaa asiansa loistavasti ja faktat ovat kohdillaan. Michael Moore on yksi harvoista elokuvantekijöistä, jotka ovat pystyneet osaltaan vaikuttamaan johonkin, enkä ymmärrä miksi en ole nähnyt hänen elokuviaan enemmän. Joku sanoi hyvin että tämä pitäisi näyttää jokaiselle poliitikolle ja asehullulle. Leffa ottaa myös hienosti kantaa rikkaiden ja köyhien väliseen kuiluun. Suosittelen ehdottomasti katsomaan!

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!