Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 22.12.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Laurie Strode kärsii pahoista mielenterveysongelmista ja traumoista sarjamurhaaja Michael Myersin takia. Myers on on menneen talven lumia, mutta silti yhä Stroden jokapäiväisessä elämässä. Pian käy ilmi, että Michael Myers ei olekaan niin kuollut ja kuopattu. Michaelin tutkijan tohtori Loomsin uuden hirvittävän kirjan julkaisuhetkillä kaikki levähtää käsiin, kun herra Myers onkin viemässä asiansa loppuun asti vaikka sitten haudan takaa…

Rob Zombien Halloween oli loistava. Halloween II seuraa elokuvasarjan jatkoa ristiriitaisissa merkeissä. Mielestäni elokuva ei ollut kovin hyvä, mutta ei myöskään niin huono mitä arvosteluissa. Sanoisin, että tämän vuoden Halloween II on paljon parempi kuin John Carpenterin alkuperäinen matalan budjetin Halloweenin jatko-osa, joka julkaistiin vuonna 1981.

Pidin psykologisuudesta mitä oli ympätty elokuvaan kivasti mukaan. Pidän kaikenlaisista psykologisista aspekteista elokuvissa, ja olin yllättynyt miten mukavasti tässä elokuvassa käsiteltiin mielenterveyttä. Näyttelijäsuoritukset olivat melko keskinkertaisia, ja etenkin Laurieta näytelleen Scout Taylor-Comptonin roolisuoritukset menivät vuoristorataa ylös ja alas teennäisestä teiniangstista johonkin muuhun.

Rob Zombie on kuitenkin hyvä ohjaaja, vaikka tämä elokuva ei mennyt ihan nappiin. Rakenne oli hieman tökerö, ja kokonaisuus jäi sekavaksi ja valjuksi – elokuvan sadoista kliseistä puhumattakaan. Myös kirosanoja oli vähän turhan paljon. Suosittelen kuitenkin katsomaan, jos pidät Rob Zombiesta.

  • Katsottu ja arvioitu : 22.12.2009 Arvion kirjoitti Roni Laukkarinen@rolle
  • Genret:

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!