Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 5.11.2008, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 20-vuotias.

Man on the moon on tositarina avant-garde-koomikko Andy Kaufmanista, joka (ainakin aluksi) väitti ettei ole koomikko, vaan musiikkiesiintyjä. Jostain kumman syystä miehen esitykset kuitenkin pistivät yleisön nauruhermot koville… Andy nimittäin osasi olla hauska ja omasi esittämisen taidon ihan pienestä pojasta asti. Tämä omalaatuinen persoona myöskin vedätti yleisöään ihan kympillä.

Täytyy sanoa että itsekin menin niin monesti lankaan etten tiennyt mikä on totta ja mikä ei. Ja hyvät naurut sai monessa kohtaa. Välillä mentiin ehkä jopa liian pitkälle, ainakin jos ottaa tapahtumat huomioon.

Roolissaan Jim Carrey oli huippuhyvä. Minusta ei edelleenkään pidä paikkaansa se että mies sopii vain naaman vääntelyyn. Tällä jätkällä oikeasti on taitoa näytellä hauskoja rooleja, mutta mies osaa olla myös vakava ja tunteikas. Elokuva oli loppuun surullinen ja jätti jälkensä. Kokonaisuutena erittäin hieno biografia.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!