Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 1.9.2019, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 5 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 31-vuotias.

Satanic Temple, amerikkalainen järjestö ja uskonnollinen ryhmä, perustettiin vuonna 2013, ja sen suosio ja vaikutusvalta ovat kasvaneet ympäri maailmaa. Satanic Templen seuraajille Saatana ei edusta pahuutta vaan vastarintaa vallanpitäjiä kohtaan sekä vapaata ajattelua. Palvominen on poliittisten protestien järjestämistä ja niihin osallistumista. Viihdyttävän ja ajatuksia herättävän dokumentin on tehnyt peloton dokumentaristi Penny Lane, joka sukeltaa syvälle provosoivaan ruohonjuuritason järjestöön, joka onnistui kasvamaan maailmanlaajuiseksi.

Hämmentävä, ristiriitainen, mielenkiintoinen dokumenttielokuva amerikkalaisest satanismista. Ei oikein tiedä pitäisikö ihailla vai huvittua. Vähän erilainen dokkari.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!