Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 14.7.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Kostonhimoinen länkkärileidi saapuu lännenkylään, jonka omistaa häikäilemätön, vihattu ja peloton suurherra John Herod. Herod järjestää asetaistelukisat, johon osallistuu monta pahamaineista vetäjää. Kisoilla yritetään ratkaista nopein ampuja, palkkiona on suuri summa rahaa, ja ne käydään kuolemaan asti…

Nopeat ja kuolleet, eli The Quick and the Dead on ehdottomasti paras länkkäri minkä olen koskaan nähnyt. Leffassa nähdään huippunäyttelijöitä, kuten Sharon Stone, Gene Hackman, Russell Crowe, Leonardo DiCaprio, Tobin Bell (mm. Saw), ja Gary Sinise. Erityisesti Sharon Stone, Gene Hackman ja Russell Crowe loistivat rooleissaan. Pidin leffan kiinnostavuudesta ja juonesta älyttömästi. Yleisesti ottaen länkkäreihin verrattuna tämä oli aivan mahtava, hienosti toteutettu ja kuvattu. Huomaa kyllä että leffan on ohjannut mestarillisesti Sam Raimi. Erittäin suositeltava vaihtoehtoelokuva! Elokuva on arvostettu huonosti imdb:ssä, koska länkkärifanaatikot kunnioittavat enemmän klassikkoja ja jättävät uudemmat arvoonsa.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!