Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 16.4.2016, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 8 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 28-vuotias.

Malcolm elää kahden kaverinsa kanssa lähiössä, jossa on lähinnä afroamerikkalaisia. Muiden tummaihoisten tapaan Malcolm ei ole mukana huumebisneksessä eikä ammuskelussa, vaan on silkka nörtti ja vetelee kouluss täysiä kymppejä päästäkseen Harvardiin. Ympärillä kuitenkin sattuu ja tapahtuu, eikä Malcolm voi välttyä leimasta, joka tummaihoisille annetaan…

Dope on diippiä shittiä suoraan amerikkalaisesta ghettolähiöstä. Tykkäsin erilaisesta lähestymistavasta, sillä ”my nigga” -gangstaleffat tuppaavat olemaan toisinaan vähän samankaltaisia. Dopessa on yhdistelmä teini-kouludraamaa, lähiögangstameininkiä ja jopa hieman toimintaakin.

Mukaansatempaava, helposti katsottava leffa, jossa on jotain ideaakin. Näyttely ennestään tuntemattomilta tyypeiltä on puhdasta kultaa. Suositeltava pätkä. Leffan tuotantoporukassa on Forest Whitakerin lisäksi myös muusikko Pharell Williams ja musiikki esiintyykin leffassa postiiviisen paljon.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!