Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 28.10.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Norrbotten on pieni kylä, jossa ei paista aurinko kuukauteen kaamosajan yllättäessä. Eronnut äiti ja teini-ikäinen tytär muuttavat kaupunkiin, joka vaikuttaa ihan rauhalliselta. Sairaalassa työskentelee omituinen professori Gerhard Beckert, jolla on vain yksi potilas, joka sattuu olemaan koomassa…

Frostbiten on hyvä ruotsalaiseksi elokuvaksi. Vampyyrielokuvia ei ole koskaan liikaa, eikä tämä ollut todellakaan huonoimmasta päästä. Näyttelijäsuoritukset ovat hyviä, kuten myös efektit (kokovartalohaalarivampyyria lukuunottamatta). Soundtrack erityisesti yllätti minut täysin, sillä se oli todella hieno. Pidin elokuvan kokonaisuudesta, mutta se jäi silti hieman löyhäksi. Leffassa oli vähän B-luokan makua, mutta loppupeleissä se oli yllättävän hyvää viihdettä.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!