Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 24.4.2008, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 16 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 20-vuotias.

Rick Rikeriä pistää muunneltu sudenkorento, joka antaa hänelle yliluonnollisia kykyjä. Poika etsii itsestään sankaria yrittäessään pelastaa hätää kärsiviä ihmisiä. Kamppaillessaan pahiksia vastaan ja estääkseen sukulaisiaan kuolemasta Rick etsii keinoa paljastaakseen tosi-ihastukselleen rakkautensa.

Epic Movien jälkeen puoliksi vannoin etten enää ikinä katso tunnetuista erikoistehosteleffoista parodioita. Tutustuin löyhästi Superhero Movieen ennen elokuvateatteriin menemistä ja huomasin että kyseessä on elokuva Mies ja Alaston aseen tekijöiltä ja vielä sen lisäksi leffassa on kyseisestä elokuvasarjasta tunnettu hullunhauska Leslie Nielsen. Nämä kaksi asiaa riittivät lippujen hankkimiseen. Silti, mielessä oli koko ajan entä jos tämä on taas täysi floppi, pelkkä kasa paskaa, kuten Epic Movie tai Meet the Spartans. No, kiitin onneani siitä että Craig Mazin ei ohjannut näitä kyseistä kahta leffaa, vaan esimerkiksi Scary Moviet, jotka olivatkin ihan katsottavia.

Yllättäen elokuvasta olikin suurta iloa. Nauroin katketakseni useammassakin kohtaa. Elokuvan juoni perustui melko tarkasti Spidermanin kahteen osaan, mutta sisälsi myös löyhästi otteita X-Men ja Fantastic 4 -elokuvista. Näyttelijätvastineet olivat hyvin valittuja ja osuvia. Juoneen oli lisätty hauskoja piirteitä ja muutoksia ja oikean ivallisen parodian maku tuli selkeästi näkyviin ja musta huumori sai kukoistaa. Sain pidellä mahaani toden teolla katsellessa esimerkiksi Leslie Nielsenin sekoiluja. Noh, täytyy myöntää että leffassa oli pari huonoakin vitsiä, X-Men-jutut eivät niin paljoa naurattaneet. Joka tapauksessa, viihdettä oli suurin osa ajasta. Luulin tästä rainasta huonompaa joten sain todella yllättyä. Ratkiriemukkainta sitten Boratin!

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!