Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 9.12.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Lukion yhteiskuntaopin opettaja Rainer Wenger päättää käyttää hieman erilaista metodia kurssillaan, joka kertoo itsevaltiudesta, eli autokratiasta. Wenger aloittaa oman järjestönsä, jolle oppilaat antavat nimeksi Die Welle, eli ”Aalto”. Ryhmästä tulee menestys, mutta ei mene kauaa kun se karkaa käsistä. Aluksi luokallinen oppilaita muuttuu fasistimaiseksi ryhmäksi, ja kehitys menee aina vain pelottavampaan suuntaan…

Die Welle yllätti minut täysin. Elokuva oli odotettua parempi. Se pisti ajattelemaan sekä kolmatta valtakuntaa, että myös sitä että olisiko vastaava tapahtuma mahdollista uusiutua nykyajassa. Leffa tavallaan todisti sen, että jos puitteet ovat kunnossa niin käytännössä kaikki on mahdollista. Näyttelijäsuoritukset, sekä elokuvan rakenne oli vallan huima. Suosittelen!

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!