Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 6.3.2010, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 12 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

… Nyt täytyy kyllä varoittaa ja sanoa että tässä on sairain elokuva mitä on koskaan tehty. Jos kyseessä on edes elokuva, näytti nimittäin erehdyttävästi snuffilta (filmatisointi jossa kuolee oikeasti ihminen). Leffassa on viiltelyä, leikkelyä, nekrofiliaa, sisälmyksiä, kieroutuneita seksuaalisia mieltymyksiä (kohdistuen sisälmyksiin, vereen, ja väkivaltaan), lukuisia raiskauksia, murhia, väkivaltaa, kiroilua, kidutusta, kärsimystä, intiimialueiden leikkelyä, sadismia, masokismia, sadomasokismia, koprofiliaa, kieroutumia, pedofiliaa… ym. ym. = pelkkää pahuutta videolle kuvattuna.

En voi sanoin kuvailla miten huono olo tuli… en pystynyt katsomaan leffaa melkeinpä ollenkaan. Skippaillen katsoin tiivistetysti sisällön läpi, ja voin sanoa suoraan että jos tästä joku tykkää tosissaan niin on päästään täysin vialla, eikä kuulu tähän yhteiskuntaan. Tällaisen näkeminen ei ole kellekään hyväksi missään muodossa. Voisin sanoa että olen nähnyt melkein kaikki pahimmat mainstream-gorekauhupätkät, ja tämä pieksää Sawit ja Hostelit mennen tullen sairaudessaan ja raakuudessaan… ainakin järkyttämään elokuva onnistuu kiitettävästi.

En ymmärrä miksi tällaisia tehdään, enkä ymmärrä niiden funktiota tai sitä että miten niillä pystyy (tai pystyykö ylipäätään?) olemaan edes jonkinlaista viihdearvoa. Tämä täysin epäinhimillinen elokuva ei ole katsottava missään muodossa, enkä suosittele sitä yhtään kenellekään. August Underground Mordum on näköjään August Undergroundin jatko-osa, mutta alkuperäinen on kuulemma ihan samanlainen. Kokonaisuutena ihan hirveä elokuva kaikin puolin. Leffa pilkkaa ihmisyyttä. Vältä kuin ruttoa! What is seen cannot be unseen…

  • Katsottu ja arvioitu : 6.3.2010 Arvion kirjoitti Roni Laukkarinen@rolle
  • Genret:

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!