Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 5.4.2010, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 14 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Mary on yksinäinen 8-vuotias tyttö joka asuu Melbournessa Australiassa pienessä lähiössä. Max on 44-vuotias hieman ylipainoinen mies joka asuu New Yorkin keskustassa Amerikassa. Molemmat ovat yksinäisiä ja surullisia ja kohtalon ohjaamana päätyvät toistensa kirjekavereiksi…

Mary and Max on todella hienosti tehty animaatio, ja on uskomatonta että tarina perustuu tositapahtumiin. Leffan tyyli muistuttaa hieman Tim Burtonin kädenjälkeä, sillä kokonaisuus on melko synkkä, masentava ja surullinen, vaikka leffassa on pienet valoisatkin hetkensä. Leffa on kuitenkin todella hauska, ja siinä todela mukavia piirteitä. Pidin elokuvan monesta aspektista, vaikka loppu oli ainoa pettymys. Suosittelen!

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!