Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 10.1.2014, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 10 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 26-vuotias.

Ujo Carrie ei ole koskaan sopinut joukkoon. Häiriintynyt hihhuliäiti pitää Carrien visusti piilossa ”maallisilta paheilta” ja koulussa kaikki kiusaavat. Kun Carrie huomaa omaavansa telekineettisiä kykyjä, hän löytää elämälleen jotain merkitystä…

Carrien uusintaversiota vertaa väkisinkin liikaa alkuperäiseen klassikkoon, vaikka ei kannattaisi. Leffa on todella erilainen. Chloí« Grace Moretz on uusista söpöistä lapsinäyttelijöistä nouseva tähti, eikä häntä voi verrata mitenkään Sissy Spacekiin, edes leikillään. Kävi kuitenkin ensimetreiltä selväksi, että ei edes haluttu kunnioittaa alkuperäistä klassikkoa, vaan tehdä uusi näkemys tutusta tarinasta. Ja se on minusta aivan okei!

En tiedä olenko ainoa, mutta jäin ensimmäisessä Carriessa kaipaamaan kunnon äksöniä ja täysin veristä kostoa. Tässä leffassa odotus palkittiin ja loppuhuipennus oli melkein niin synkän verenhimoinen kuin halusinkin. Leffassa oli kuitenkin joitakin juonellisia puutteita ja se oli siltikin joitakin kohtia oudon kesy. Hirveän ristiriitaiset fiilikset loppupeleissä, vaikka kokonaisuus tempaisikin mukaansa täysin. Leffoja täytyy tarkastella kokonaisuutena ja kokonaisuutena nykyversio Carriesta ei ollut ollenkaan hassumpi.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!