Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 24.6.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Texasin pienestä kylästä kotoisin oleva vapaaehtoisena värväytynyt sotamies Brandon King kumppaneineen on juuri päässyt Irakista siviiliin. Hetken siviilielämästä nautittuaan miehet saavat kutsun takaisin sotatantereille, tahtomattaan. Pakkovärväyksen kohteeksi joutunut King päättää vastustaa armeijaa ja paeta ”velvollisuuksiaan”. Pakenemisen lisäksi joukkue kärsii vakavista sodan aiheuttamista traumoista…

Stop-Loss, eli suomeksi ”Pakkovärväys” kertoo hyviä pointteja sodasta ja armeijasta ylipäätään. Elokuvasta kumpusi yllättävästi pasifistia ajatuksia, vaikka se keskittyikin sotaan. Kerrankin sodasta kertova elokuva, joka ei ylistä amerikkalaista isänmaallisuutta, vaan osaa hienosti kyseenalaistaa sen.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!