Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 27.1.2011, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 11 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 23-vuotias.

Kiusattu koulupoika Owen tapaa vasta naapuriin muuttaneen Abbyn. Abby on Owenin tapaan vähän erakko luonne ja he tulevat hyvin juttuun. Pientä ihastustakin on ilmassa. Kun koulussa olot käy yhä tukalammaksi, Owen yrittää Abbyn rohkaisemana puolustaa itseään. Samalla kaupungissa tapahtuu kummia kuolemia…

Let Me In on remake vuoden 2008 ruotsalaisesta romanttiskauhuleffasta Låt den rätte komma in (Let the Right One In). Leffa on yllättävän hyvin tehty alkuperäistä kunnioittaen. Se on samankaltainen niin miljööltään kuin hahmoiltaankin. Valitettavasti pienestä värityksestä huolimatta leffa on myöskin yhtä tylsä ja hitaasti etenevä. Hitaampaa elokuvaa en ole nähnyt varmaan sitten sen Låt den rätte komma inin… jokaisen dialogin välillä voi laskea kymmenen.

Harmitti tavallaan myös se että tämä remake on liian samanlainen alkuperäiseen verrattuna. Koko jutun tiesi jo etukäteen. Perusjuoneltaan leffa on erilainen vampyyrielokuva, kuten alkuperäinenkin. Vampyyri-idea on kuitenkin kulunut loppuun ajat sitten. Leffassa oli pari hyvää kohtausta, ja olisinkin arvostanut elokuvaa enemmän jos se olisi oikeasti edennyt johonkin. Olen niitä harvoja joita ei noiden pikkulasten romanssi kiinnosta vaan sen sijaan olisin halunnut nähdä uusien vampyyrien verenhimoista käyttäytymistä, keltanokka-tyylistä vampyyriksi opettelua. Tai jotain.

Koska en mahdottomasti diggaillut alkuperäisestä, en pitänyt oikein tätäkään minään. Jos pitäisi sanoa kumpi on parempi, niin tämä ehkä juuri ja juuri voittaisi – mutta loppupeleissä aikalailla samalla viivalla menevät. Jos et ole nähnyt tätä etkä alkuperäistä, katso mieluummin tämä – jos sinun on aivan pakko… vampyyrit on niin out. Chloe Moretz on tosin söpö tulevaisuuden lupaus. Mutta muuten, d’oh.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!