Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 7.8.2017, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 7 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 29-vuotias.

Helmikuun kahdestoista päivä on koulussa ”Amorin päivä”, jolloin ystävät ja mielitietyt jakavat toisilleen ruusuja. Illalla on isot bileet ja Samantha tyttökavereineen menee juhlimaan. Kun ilta päättyy autokolariin, Sam huomaa heräävänsä samana päivänä uudestaan…

Before I Fall on Murmelipäivä-tyyppinen elokuva, jonka idea on nähty aikaisemminkin. Ohjaaja Ry Russo-Young ei ole tehnyt kummoisia tekeleitä aiemmin, eikä ne ole nähneet oikein päivänvaloa, joten tätä elokuvaa voisi sanoa tyypin debyyttitekeleeksi. Näyttelijöistä ainoastaan Logan Miller ja Nicholas Lea ovat tulleet joskus aiemmin vastaan. Vaikka kaikki ovat aika tuntemattomia nimiä, päänäyttelijä Zoey Deutch näyttelee erittäin uskottavasti.

Hyvä, mukaansatempaava elokuva, joskin hieman häiritsi aukinaisuus sekä viimeisen kohtauksen jälkeen kaksi viimeistä lausahdusta, jotka olivat jotenkin ristiriidassa keskenään. Nuorison koulunkäynti -tematiikkakaan ei oikein osunut makuhermoon. Loppupeleissä kuitenkin vallan omaperäinen tyyliin nähden.

Eniten elokuvassa viehättää se, että se herättää ajatuksia. Leffa muistuttaa, että jokainen päivä on ”viimeinen” ja se kannatta käyttää hyvään. Leffan katsomisen jälkeen jotenkin haluaisi ajatella asioista eri tavalla ja tuottaa elämässä muillekin iloa kuin itselleen. Ehkä se olikin leffan tavoite tai opetus. Suosittelen tsekkaamaan, jos tulee vastaan.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!