Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 21.3.2011, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 13 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 23-vuotias.

Maria on 17-vuotias kolumbialainen, joka taistelee rahaongelmiensa kanssa. Myös rakkauselämä tuntuu ajavan jatkuvasti karille. Kun Maria tutustuu uuteen mieheen, Franklyniin, tämä tarjoaa hänelle töitä muulina, huumeiden salakuljettajana. Maria päättää ottaa työn rahan houkuttelemana, mutta ei täysin sisäistä jopin vaaroja…

Maria Full of Grace on masentava kuvaus pakotietä etsivästä kolumbialaisesta teinistä. Leffa on realistinen niin tapahtumiltaan kuin näyttelyltäänkin. Yleensä muuleista saa lukea vain uutisista, mutta tässä leffassa mennään asian ytimeen. Todellisuus ei ole helppoa katsottavaa, mutta elokuva onnistuu nimenomaan projisoimaan kylmän maailman faktat valkokankaalle. Yksi suositeltavimmista espanjankielisistä elokuvista vähään aikaan.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!