Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 18.8.2010, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 14 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Kuningas prinssikandinaattineen hyökkäävät Alamut-kaupunkiin, josta prinssi Dastan saa itselleen sotasaaliiksi mystisen tikarin. Tikari paljastuukin voimakkaaksi taikakaluksi, jolla voi matkata ajassa taaksepäin. Käy ilmi että Alamutin hyökkäyksen takana on salajuoni tikarin väärinkäyttämiseksi…

Alkuperäisen Persian Prinssi -pelin fanina voin kyllä sanoa että tykkäsin elokuvasta. Leffaa vain paransi se että siihen oli lisätty aikamatkustuselementti. Jake Gyllenhaal oli roolissaan loistava. Ben Kingsley roolissaan yllätti todella, sillä yleensä petyn hänen roolisuorituksiinsa. Kokonaisuutena elokuva on loistava fantasiatoimintapläjäys, vaikka epähauskat Disney-tyyppiset perhe-elokuvavitsit ja -kohtaukset olisi voinut jättää pois koko elokuvasta.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!