Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 29.12.2008, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 14 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 20-vuotias.

Ben Wade on lainsuojaton ja säälimätön rikollinen, joka herättää kauhua joka ilmansuunnassa. Wade on jälleen ryöstänyt tärkeät vankkurit ja aiheuttanut monen ihmisen kuoleman. Wade saadaan ihmeen kaupalla kiinni ja muutama mies valitaan saattamaan hänet 10 yli 3 (3:10) lähtevään junaan joka vie hänet suoraan Yuman vankilaan. Mutta matka ei ole alkuunkaan yksinkertainen, vaan polku on kuoppainen, koska sitä täydentää kasa ruumiita…

En yleensä pidä länkkäreistä, mutta 3:10 to Yuma onnistui yllättämään minut täysin; löysin taas uskoni lännenelokuviin – ainakin moderneihin sellaisiin. Leffassa oli paljon mieleisiä näyttelijöitä, kuten Christian Bale, Russell Crowe, Alan Tudyk, Kevin Durand. Elokuva alkoi kunnolla vasta puolivälissä, mutta pidin sen juonesta ja toiminnasta. En olisi uskonut että jopa apasseja olisi elokuvassa mukana vanhan kunnon vankkuriryöstöjen ja pyssytaistelujen ohella. Erittäin hyvä moderni lännenelokuva.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!