Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 10.5.2020, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 4 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 32-vuotias.

Oscar-voittajat Matt Damon ja Christian Bale tähdittävät tositapahtumiin perustuvaa elokuvaa visionäärisestä amerikkalaisesta autosuunnittelijasta Carroll Shelbystä (Damon) ja pelottomasta englantilaisesta kilpa-ajajasta Ken Milesista (Bale). He taistelevat yhdessä autoyhtiötä sekä fysiikan lakeja vastaan ja ylittävät omat rajansa rakentaakseen mullistavan kilpa-auton Ford Motor Companylle. Tähtäimessä on vallata kilpa-autoilun kuninkuus Enzo Ferrarilta 24 tunnin Le Mansin kisassa Ranskassa vuonna 1966.

James Mangoldin ohjaustyön multihuipentuma. Näyttely ja visuaalisuus on tässä biografiassa priimaa. Christian Balea ei miellä brittiläiseksi, koska hän osaa kaikki aksentit. Ken Milesinä hän on tässä elokuvassa kuin ilmetty. Lämmin suositus.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!