Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 11.6.2012, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 12 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 24-vuotias.

Benjamin Mee on menettänyt puoli vuotta sitten vaimonsa ja hänen kaksi lastaan Dylan ja Rose äitinsä. Benjamin päättää vihdoin aloittaa alusta, joten hän eroaa työstään. Samalla surutyötä poteva teini-ikäinen Dylan saa potkut koulusta, joten otollinen hetki muuttoon tarjoutuu. Perhe etsii idyllistä maaseudun asuntoa ja törmää juuri täydelliseen kohteeseen… joka sattuukin olemaan lakkautettu talousvaikeuksien kanssa painiva eläintarha. Meen perhe päättää uudistaa eläintarhan vanhaan loistoonsa, mikä onkin helpommin sanottu kuin tehty…

”We bought a zoo” on elokuva, jota on helppo kuvailla monellakin positiivisella adjektiivilla. Leffa on sydäntä lämmittävä, hyvän mielen elokuva. Draamakomediaksi elokuva on poikkeuksellinen, se naurattaa hyväntuulisuudellaan lähes koko ajan ja lisäksi sisältää myös paljon elämää suurempia mietteitä. Leffa opettaa käsittelemään elämää paremmin ja herättää hyvin paljon ajatuksia monestakin elämän eri osa-alueesta. Suru ja menetys on leffassa läsnä, mutta ei missään vaiheessa niin että se muuttuisi masentavaksi. Leffassa kun käsitellään kirjaimellisesti selviämistä, sen monessa eri merkityksessä.

Näyttely on upeaa. Tähtinä nähdään mm. Matt Damon, Scarlett Johansson, Thomas Haden Church, Elle Fanning. Lapsitähdistä Maggie Elizabeth Jones on aivan ihastuttava! Täytyy sanoa että Colin Ford tekee myös huikean vedon ikäisekseen. Leffan isä-poika-suhde muistutti minua omista lapsuuden ongelmistani isäni kanssa, jotka olivat hyvinkin samankaltaisia. Leffan uskomattoman tunnelman ja maalaismiljöön elukoineen kruunaa Jónsin ja Sigur Rósin soundtrack. Suosittelen tätä elokuvaa lämpimästi, jos haluat ilahtua ja pakahtua.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!