Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 6.5.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Elokuvan nimi kertoo jo paljon mitä elokuvassa tapahtuu; The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford. James Gang on 1800-luvun pelätyin ja kohutuin rosvojoukkio, jota johti kuuluisa Jesse James. Lukuisien ryöstöjen ja murhien johdosta James oli pahamaineinen lainsuojaton, jonka tappamista monet suunnittelivat, kunnes mies nimeltä Robert ”Bob” Ford teki sen oikeasti…

Leffa oli pitkä ja puuduttava. Liki kolmituntiseen rainaan ei paljoa tärkeää informaatiota mahtunut. Leffa sisälsi paljon hitaita miettimiskohtauksia, maisemakuvausta, ja historiallista hidastempoista Jamesin elämäntarinan kerrontaa. Leffa oli toisaalta hyvä, mutta toisaalta makuuni liian tylsä. Ihan kiva pala historiaa, mutta elokuvaelämyksenä ei mikään mainioin.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!