Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 27.10.2011, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 11 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 23-vuotias.

Civic TV lähettää lähinnä pornograafista, väkivaltaista ja provokatiivista ohjelmaa, jota vain pieni osa yleisöstä katsoo. Kun kanavan päätoimittaja Max Renn saa käsiinsä aina vain väkivaltaisempia ja sadistisempia pätkiä, hän huomaa myös itse kiinnostuneensa niistä. Tutustuttuaan tavaraan nimeltä Videodrome, hän huomaa sen olevan jotain mullistavaa, mutta samalla aiheuttavan myös epätavallisia hallusinaatioita…

Videodrome on kummallinen elokuva, joka on kuitenkin tavallaan aikaansa edellä. Elokuva osaa olla pitkään alussa vähän ponneton ja se starttaa todella hitaasti, mutta muuttuu asteittain aina vain kiinnostavammaksi. Leffassa on hyviä pointteja, mutta niiden merkitys jää löyhäksi. Mindfuckia on kerrakseen, mutta elokuvan ideasta tunnu saavan oikein riittävää otetta.

Kasariajalle tyypillisiä muovailuvahatehosteita on yllin kyllin ja aikaansa nähden ne ovat ihan onnistuneita. Elokuvan koko idea ei ole kuitenkaan yhtään makuuni, vaikka leffan omanlainen synkkyys kiehtoikin minua suuresti, loppuratkaisua myöten. Videodrome on elokuva, joka osaa yllättää, mutta joka ei osaa olla millään tavalla jännittävä, eikä tarpeeksi kiinnostava. Näyttelytyö etenkin Deborah Harryn ja James Woodsin osalta on esimerkillistä. Eipä tästä pysty sanomaan juuta eikä jaata. Katsottavaa tuubaa, mutta mitään tähdellistä ei oikein jää käteen.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!