Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 16.11.2004, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 20 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 16-vuotias.

Lucius Hunt asuu vanhanaikaisessa kaupungissa, jossa väkivaltaa ei ole keksitty. Kylä on täynnä salaisuuksia joista kukaan ei puhu ja joista ei saa kysyä. Kylän asukkaiden mukaan metsässä on olioita, jotka ovat vaaraksi kylän asukkaille. Punainen on kirottu väri, joka tulee haudata heti näkemänsä jälkeen. Kylän rajoja täytyy kunnioittaa, koska oliot eivät tykkää rajojen rikkomisesta.

Kylän nuoriso kuitenkin rikkoo sääntöjä ja käy visitillä metsissä, karmivin seurauksin. Eräänä päivänä uhkarohkea Lucius Hunt päättää hankkia kylälle lisää lääkkeitä menemällä kaupunkiin metsän lävitse, joka on vaarassa muuttaa koko kylän tulevaisuuden.

DVD:n takakansi: ”Kuudes aisti ja Signs -elokuvien ohjaajan uusin trilleri eristyksissä olevasta kylästä ja sitä ympäröivistä olioista. Muusta mailmasta eristyksissä olevassa kylässä eletään idyllistä elämää harmoniassa luonnon kanssa – lukuunottamatta ympäröivän metsän kammottavia olentoja. Metsän kauhut estävät ketään lähtemästä kylästä. Parantaakseen kylän oloja nuori Lucius Hunt suunnittelee ylittävänsä kylän rajan – mutta jo pelkät suunnitelmat aiheuttavat selittämättömiä ja yhä karmeampia tapahtumia.”

Kylässä on hienosti kuvailtu vanhanaikaista kylää ja sen salaperäisyyksiä, mutta muuta hienoa siinä sitten ei olekaan. Elokuvaa ei oikeastaan voi genrettää suoraan kauhuelokuvaksi, kun se on sellaista ”pehmokauhua”. Elokuva kompastuu liian suorasukaiseen juoneensa, vaikka käännekohtia onkin runsaasti. Loppujenlopuksi mitään pelottavaa elokuvassa ei ole, sillä kaikki on ennalta arvattavissa hyvin pian paljastusten jälkeen. Katso pois ja pety!

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!