Taistelusta voittoisana palaava Macbeth ja hänen ystävänsä Banquo törmäävät kolmeen noitanaiseen, jotka ennustavat Macbethin saavan haltuunsa ensin Cawdorin kreivikunnan ja myöhemmin tulevan kuninkaaksi. Kotiin päästyään Macbeth ei pysty päästämään irti kuninkuusajatuksesta ja päättää surmata kuninkaan…

Joel Coenin ohjaama Shakespearen Macbeth-klassikkotarinaan pohjautuva The Tragedy of Macbeth on haastava elokuva. Leffassa puhutaan alkuperäistä keskienglantia, jonka kehitykseen Shakespeare vaikutti. Sen suomenkielinen käännös on myös yhtä lailla vaikea, sana kuten ”devil” onkin ”hiisi” ja ”candle” onkin ”tuohus”. Hetken katsoessaan aivot saa kuitenkin onneksi oikeaan asentoon.

Kuvaustyyli tuo mieleen Robert Eggersin The Lighthousen, josta taas pidin huomattavasti. The Lighthousen tapaan elokuva on nimittäin kuvattu normaalia pienemmälle kuvasuhteelle ja on täysin mustavalkoinen. Tässä poikkeuksena vielä pyöreät reunat.

Hämmentävä, mielenkiintoinen, mutta armottoman tylsä elokuva. Denzel Washington, Frances McDormand ja Potterin Dudleynakin tunnettu Harry Melling kyllä näyttelevät mainiosti, mutta se ei elokuvaa pelasta. Näytelmäkirjallisuudesta ammentava tarina luo väistämättä jotenkin muovisen vaikutelman, varsinkin kun kohtaukset polkevat paikallaan samassa tilassa. Yksinhöpinät alkavat nopeasti kyllästyttää. Positiivista onkin, että elokuva on kestoltaan vain reilut puolitoista tuntia.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!