Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 11.2.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 13 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Rio Granden lähellä tapahtuu kummia. Meksikaanit ovat ottaneet yhteen, ja metsästystä harrastava veteraanikovanaama Llewelyn Moss löytää kuolleiden keskeltä salkullisen rahaa. Moss ottaa rahat ja ennalta-arvaa että hänen peräänsä lähtee pahamaineisin tunteeton sekopäärikollinen Anton Chigurh, joka matkalla saa monen sivullisenkin hengiltä… samaan aikaan sheriffi Ed Tom Bell selvittää mysteeriä aina yhden askeleen jäljessä…

No Country For Old Men on selkeästi yliarvostettu länkkärityyppinen elokuva. Minusta ei ollut lähellekään niin hyvä mitä arvostelut antoivat ymmärtää. Kaksi tuntia tälle leffalle oli ihan liikaa, ja leffa sisälsi liikaa puhetta muutenkin. Elokuva oli toisaalta ihan hyvääkin viihdettä. Jännä huomata miten länkkäristäkin saadaan nykyään trillerimäinen jännäri. Roolisuoritukset olivat täydellisiä. Erityisesti pidin Javier Bardemin ilkeästä roolista. Tommy Lee Jones oli paljon parempi tässä kuin viimeksi katsomassani Valley of Elahissa. Woody Harrelson oli iloinen yllätys. Ihan jees se kai sitten oli.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!