Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 27.10.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Jerry Lundegaard on autokauppias, jonka appiukko on ökyrikas bisnesmies. Jerry haluaa itsekin laittaa rahoiksi, ja on sen lisäksi myös korviaan myöten veloissa. Ainoaksi keinoksi jää appiukon rahat, mutta mieshän ei niitä kysymällä luovuta. Tarvitaan suunnitelma, joten Jerry päättää ottaa pitkäkyntisiin yhteyttä ja kidnappauttaa vaimonsa, ja vaatia apeltaan rahaa lunnaisiin…

Fargo on hyvä draamatrilleri. En kuitenkaan syttynyt elokuvaan niin paljon kuin olisin uskonut. Se on kiinnostava, sillä se on suora tositarina – vain nimet ovat muutettu. Jäi häiritsemään pari asiaa, joita leffa ei selvittänyt loppuun asti. Coenin veljesten kyhäelmä on kuitenkin loppupeleissä hyvä elokuva. Steve Buscemi ja Peter Stormare olivat leffassa loistavia, kuten myös Frances McDormand.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!