Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 28.12.2010, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 14 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Tarina opiskelijoista, jotka keksivät sosiaalisen median verkkosivuston, Facebookin.

The Social Network on hieno biografia Mark Zuckerbergistä, joka keksi Facebookin. Vai keksikö? Leffa summaa tarinan hienosti yhteen. Näyttely on erinomaista, ellei jopa virheetöntä. Pidin erityisesti Jesse Eisenbergistä ja Andrew Garfieldistä, eikä Justin Timberlakekaan ollut hassumpi. Tykkäsin elokuvan nörttimäisyydestä, ja siitä että ”opin” Zuckerbergistä uusia ja hienoja asioita, mm. sen että hän käytti ilmeisesti jossain vaiheessa Linuxia ja Emacsia, ja kirjoitti blogia Livejournalissa – joita olen käyttänyt itsekin.

Jotenkin hassua, mutta leffa myös hieman masensi minua, vaikkakin henkilökohtaisista syistä. Miksi? Ehkä siksi että Zuckerberg on tyyppi joka muistuttaa tavallaan itsestäni, mutta on tuhat kertaa fiksumpi ja kunnianhimoisempi kaveri. ”Kunpa minäkin…” -fiilis siis…

On ihmeellistä että näinkin ”yksinkertaisesta” ideasta on saatu toimiva ja fiksu kokonaisuus. Tämä taitaa silti olla toki yksi niistä elokuvista jotka saattaisivat olla melko typeriä elleivät tapahtumat perustuisi tositapahtumiin tai oikeisiin ihmisiin. Itse Mark Zuckerberg on tosin vahvistanut että osa leffan tapahtumista on hieman väritetty siitä miten hommat oikeasti menivät, mm. sen että Facebook perustettiin jotta saisi paremmin naisia, vaikka tosiasiassa Mark teki sen vain rakentelemisen ilosta. Miinusta ehkä myös elokuvan nopeatempoisuudesta…

Kaiken kaikkiaan hyvä elokuva. Facebook alkaa olla 2010-luvulla jo yleissivistystä, joten leffa tiivistää hienosti Mark Zuckerbergin matkan maailman nuorimmaksi miljonääriksi. Suosittelen niille joita vähänkään kiinnostaa Markin ja Facebookin tie menestykseen. Mark on mun idoli.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!