Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 17.10.2010, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 14 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Danny Roman on menestynyt poliisimies ja panttivankineuvottelija. Kun Roman saa vihiä poliisipiireissä tapahtuvasta korruptiosta ja rahojen vilpistä, hänen partnerinsa murhataan ja Roman lavastetaan syylliseksi murhaan. Roman ei kuitenkaan tyydy kohtaloonsa, vaan ottaa ohjakset omiin käsiinsä. Syntyy panttivankitilanne, jossa Roman on itse sieppaajana. Valta on Romanilla, sillä neuvottelijana hän tuntee kaikki poliisin strategiat…

”Neuvottelija” on yksi parhaista rikos- ja poliisielokuvista joita olen nähnyt. Elokuva on uskomattoman jännittävä ja hieno juoneltaan, ja Samuel L. Jackson tekee yhden parhaimmista roolisuorituksistaan koskaan. Leffassa nähdään myös muita hyviä näyttelijöitä kuten Kevin Spacey, Paul Giamatti, Ron Rifkin (Alias), Michael Cudlitz, ja Paul Guilfoyle (CSI). David Morse on jälleen ärsyttävän kaksinaamaisessa roolissa, mutta pidän siitä kuinka hän saa sappeni kiehumaan.

Elokuvassa on hienoja juonenkäänteitä, ja se on yllättävän ennalta-arvaamaton joitakin poikkeuksia lukuunottamatta. Pidin siitä miten leffa piti otteessaan ensiminuuteilta lopputeksteihin saakka. Rikostrillerit jäävät yleensä tasapaksuiksi, mutta Neuvottelija erottuu selvästi joukosta. Poliisipyöritysten, salaliittojen, ja rikosleffojen ystäville Neuvottelija on illan valinta. Suosittelen.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!