Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 2.9.2012, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 10 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 24-vuotias.

Amerikan kansallissankari, monta sotaa läpikäynyt kenraali Francis X. Hummel on kyllästynyt valtion epäoikeudenmukaisuuteen kaatuneita sotilaita kohtaan ja päättää tasata tilit kaappamalla Alcatrazin hylätyn vankilan ja sen 81 turistia. Lunnaana 100 miljoonaa dollaria tai vaarallinen kemiallinen ohjus tärähtää keskelle San Franciscoa…

Hieno juoni, hyvät näyttelyt, jännäkakkaa alusta loppuun. Tykkäsin jokaisesta. Sean Connery, Nicolas Cage, Ed Harris ja John Spencer ovat melkoisia velikultia tässä elokuvassa. Äksöniä, trilleriä, juonittelua ja menoa riittää tässä elokuvassa. Olisin toivonut loppuratkaisulta vähän enemmän dramaattisuutta, mutta muuten oikein toimiva pätkä. Klassikko, joka on ennemmin tai myöhemmin sinunkin nähtävä.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!