Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 12.12.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Jimmy, Sean, ja Dave ovat olleet kavereita lapsesta asti. Lapsena kuitenkin tapahtui kamala tapaus, kun Dave siepattiin autoon, ja häntä hyväksikäytettiin ja pidettiin vankina neljä päivää pimeässä kellarissa. Kymmeniä vuosia myöhemmin jokaisella pojalla on oma elämä ja perhe, mutta menneisyys vainoaa heitä edelleen. Jimmyn vanhin tytär Katie murhataan, ja hän katkerana etsii syyllistä. Samaan aikaan poliisi etsii tappajaa entisten kaverusten lähipiiristä…

Mystic River on ihan hieno rikosdraama, jonka tahdissa pysyy hyvin mukana. Pidän Clint Eastwoodin ohjauksista. Jotenkin kokonaisuus jäi omalta osaltani silti vain keskinkertaiseksi. Leffa oli hyvä, mutta ei sen enempää. Elokuva sisälsi nimekkäitä näyttelijöitä – mukana oli mm. Sean Penn, Tim Robbins, Kevin Bacon, Laurence Fishburne, Marcia Gay Harden, ja Laura Linney. Pidin kaikista ihan yhtä paljon. Mutta tosiaan, oikein hyvä ohjaus Clint Eastwoodilta.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!