Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 7.8.2008, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 20-vuotias.

2000-luvun alkupuolella Skotlanti joutuu raivokkaan Reaper-viruksen valtaan, joka tappaa ihmiset ja muuttaa heitä raivokkaammaksi ja aiheuttaa kaaosta liiankin nopeaan tahtiin. Nerokkaat englismannit osaavat kuitenkin varautua ja eristävät koko pohjoisen Ison-Britannian isoilla muureilla ja päättävät ettei kukaan mene alueen sisälle eikä tule sieltä ulos. Kuluu kolmisenkymmentä vuotta ja eletäänkin jo 2030-lukua, jolloin samaa virusta tavataan yllättäen karanteenialueen ulkopuolella. Tällöin kuvioihin tulee palkkasoturi Eden Sinclair, joka menee tiiminsä kanssa etsimään mahdollisia selviytyjiä…

Doomsday on kuin nykyajan Mad Max. Odotin elokuvalta enemmän kauhua, mutta sainkin toimintaa. Industriaalista ja jopa taiteellista sellaista. Nahkapuvuista tuli Turmion Kätilöt mieleen. Kuten sanottua, pidän tulevaisuuden kuvauksista, mutta tässä elokuvassa se oli vähän karumpi. Roolisuoritukset olivat hyvät, ainakin Rhona Mitran ja Bob Hoskinsin osalta. Pisteitä laski lähinnä elokuvan ajoittainen ponnettomuus ja muutamat epäkohdat. Katsottavaa nykyajan toimintaviihdettä. Ah skotti- ja brittiaksentit.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!