Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 13.4.2012, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 10 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 24-vuotias.

Yankee Pedlar Inn niminen majatalo on lopettamassa toimintansa. Hotellissa viettää yönsä muutama hassu asiakas. Hiljaisuuteen kyllästyneet hotellityöntekijät Claire ja Luke viettävät aikaa tutkimalla talon kummitustarinoita ja yrittämällä ottaa yhteyttä henkiolentoihin…

The Innkeepers on jännityselementtiä ylläpitävien kauhuelokuvien eliittiä. Leffan karmivuus piilee sen yksinkertaisuudessa. Goret ja äksönit on jätetty minimiin ja katsojaa pelotellaan perinteisellä psykologisella ”katso valokuvaa ja mieti näetkö mitään outoa” -tekniikalla, sekä klassisilla kammottavilla ”siellä ei ole ketään” -kummitustarinoilla. Sara Paxton on leffassa söpö ja pelaa hyvin yhteen Pat Healyn kanssa. Näitä nyttelijöitä harvemmin näkee ja siihen nähden he ovat huikeita. Etenkin hahmokehitys on leffassa loistavaa. Keskinkertaisia kauhuleffoja ohjanneelta Ti Westiltä tämä on kyllä uransa parhaita. Mysteeri on mukavasti säilytetty loppuun saakka, mikä luo karmivuutta. Suosittelen katsomaan kynttilänvalossa yksin yöllä niin saat täyden tehon irti. Tämäntyyppisistä niskakarvan nostattajista pitäville ehdoton valinta.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!