Jetsit ja Sharkit ovat jengejä 1950-luvun New Yorkissa. Puertoricolaisten ja newyorkilaisten välillä on jatkuvasti jännitettä, eikä tappeluilta voida välttyä. Kun Jetsien entinen johtaja Tony palaa vankilasta vapauteen, hän ymmärtää että väkivalta ja vastakkainasettelu ei ole ratkaisu. Samaan aikaan hän törmää Sharksien Maríaan ja rakastuu palavasti. Suhde ei ole hyväksytty ja eskaloittaa tarpeettomasti kahden eri maailman kohtaamisia…

Vuoden 1957 klassikko West Side Story on kenties aikamme tunnetuimpia musikaaleja. Tätä Romeo & Julian kaltaista tarinaa pitäisi jotenkin osata arvostaa, mutta en ole pystynyt, en vaikka olen nähnyt mm. Jyväskylän kaupunginteatterin versiointia musikaalista. Päätin katsoa elokuvan puhtaasti Spielbergin vuoksi. Ohjaustyö on hieno ja elokuvassa on upeita kohtauksia, mutta tarinana ja musikaalina se ei vain säväytä. West Side Storyn tarina on sellainen, jonka voisi kertoa puolessa tunnissa, mutta musikaalina se venyy kaksi ja puolituntiseksi haukotusfestivaaliksi.

En ole kohderyhmää, koska musikaalit ei mene jatkoon. Spielberg ei valitettavasti tätä tarinaa pysty pelastamaan. Liian paljon lauleskelua makuuni ja liian tuttu tarina. Hyvännäköistä, mutta olisi voinut jättää väliinkin.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!