Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 8.3.2010, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 12 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Alaskan Nome-nimisessä kaupungissa tapahtuu kummia, kun psykiatri Abigail Tyler haastattelee potilaitaan joilla on ollut samanlaisia yöheräämisiä. Käy ilmi että potilaiden näkemä ”pöllö” ei olekaan pöllö, vaan jotain paljon kauhistuttavampaa. Samalla Abigail itse saa osansa pelosta, kun joutuu yliluonnollisten ilmiöiden saartamaksi. Kun Abigailin tytär katoaa mystisesti, poliisit syyttävät Abigailia tyttärensä katoamisesta. Edes videonauhat ja äänitteet eivät saa viranomaisia uskomaan, koska ihminen uskoo vasta kun omin silmin näkee…

Huh huh mikä elokuva. Tämä elokuva osaa säväyttää, järkyttää, puhutella, ja pelottaa! Pidin kuvaustavasta, vaikka se ehkä alussa hieman häiritsikin. Idea oli siinä, että tämä on jotain erilaista. Täysin erilaista, mitä olen nähnyt pitkään aikaan.

Leffa tavallaan hieman muistutti viime skuupista, Paranormal Activity pseudodokumentista, mutta tämä vaikutti vieläkin aidommalta, sellaiselta mikä pitääkin olla: katsoja ei tiedä onko jutussa totuuden perää: ja kuten Jovovich elokuvan alussa kommentoi: ”Jää katsojan päätettäväksi uskoa tai olla uskomatta”. Suosittelen kaikille mysteerijutuista pitäville!

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!