Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 19.4.2012, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 11 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 24-vuotias.

Kertomus Toisen Maailmansodan Guadalcanalin konfliktista, johon osallistui monta urheaa amerikkalaista komppaniaa…

Olen nähnyt tämän näköjään joskus, en vain muistanut elokuvasta mitään. Ei sillä, että elokuva olisi kovin muistettava, kun en tykännyt tällä(kään) kertaa. The Thin Red Line on minun makuuni puuduttava elokuva. Kyseessä ei ole pelkästään sotaelokuva, vaan elokuva käsittelee myös elämää eri aspekteista. Sotaleffoista ei voi usein käyttää adjektiivia ’kaunis’, mutta tämä on visuaalisesti viehättävä pätkä. Samoin soundtrack on upea. Ne vaan eivät yksin pelasta elokuvaa.

Mittavaan näyttelijäkaartiin nähden elokuva ei myöskään ole niin upea. Näyttelijäjoukkiossa nähdään Sean Penn, Jim Caviezel, Adrien Brody, George Clooney, John Travolta, Nick Stahl, Woody Harrelson, John Cusack, Jared Leto, Thomas Jane, John Savage, John C. Reilly, Elias Koteas, Nick Nolte. Leffassa ei tapahdu ensimmäiseen kolmeen varttiin mitään, kerronta on hidasta ja kolmetuntinen ämpyily ei oikein sytytä. Yliarvostettu elokuva, jonka vaikutuksia en lähde sen tarkemmin erittelemään, olen varma että täysin turha tämä ei ole. Minulle ei vaan napannut.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!