Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 12.4.2012, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 10 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 24-vuotias.

Jacob Odessa kokee traagisen lapsuuden ja menettää järkensä seitkytluvulla. Kuusi eri ihmistä herää oudossa kolkossa paikassa ja huomaa joutuneensa testeihin joissa kyseessä on elämä ja kuolema. Kuusikkoa yhdistää se että kaikki ovat jossain vaiheessa yrittäneet aiemmin itsemurhaa…

Yhtä teennäistä ja kuivakkaa näyttelyä en ole aikoihin nähnyt. Die on ihan kiinnostava leffa, mutta en olisi kestänyt enää yhtäkään epäkohtaa. Emily Hampshiren palikkanaama rupesi ärsyttämään jo leffan alkumetreillä. Osaltaan puisen näyttelyn ja onton idean vuoksi hahmoihin ei kehittynyt minkäänlaista kiinnettä, eikä suoraan sanottuna kiinnostanut mitä tapahtuu. Juoneen on revitty palasia muista elokuvista, Saw ehkä lähimpänä, mikä teki leffasta täysin ennalta-arvattavan ja kliseisen. Näyttelijöistä ainoa hyvä ja ennalta tuttu on Elias Koteas, joka ehkä pelasti tämän elokuvan. Die on kokonaisuutena suhteellisen arvoton. Jos olet hillitön Saw-fani, katso pois, mutta gorea, jännitystä tai luistavia twistejä odottaville leffa on silkka pettymys.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!