Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 29.1.2015, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 9 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 27-vuotias.

Yksinhuoltajaäiti suree miestään vielä seitsemän vuoden jälkeenkin. Poika tykkää leikkiä rajuja leikkejä ja uhmaiän kynnyksellä piinaa äitiään. Pojalla tuntuu olevan myös tunne-elämän ongelmia, sillä nukkumaanmeno on edelleen vaikeaa ja möröt sängyn alla pelottavat. Kun illan saduksi löytyy hyllystä Badabook-kirja, äiti ei viitsi lukea karmaisevaa tarinaa loppuun pojalleen. Kirjan asiat jäävät elämään perheen arkeen…

The Badabook on erittäin karmiva psykologinen trilleri. Pidän elokuvan yksinkertaisuudesta ja siitä, että on keskitytty enemmän klassisiin, yksinkertaisiin tehokeinoihin varinaisten tehosteiden ja jumpscarejen sijaan. Näyttely on taidokasta ja tunnelma on ahdistava ja sopivan mystinen. Erittäin suositeltava elokuva psykologisen kauhun ystäville.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!