Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 1.7.2014, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 10 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 26-vuotias.

Kirurgiopiskelija Mary on pahoissa taloudellisissa ongelmissa ja tarvitsee kipeästi rahaa pärjätäkseen. Mary päättää mennä sieltä mistä aita on matalin ja ryhtyä hommiin strippiklubiin, mutta yllättäen klubilta löytyykin enemmän hänen osaamistaan vaativaa hommaa, ihmisten leikkelyä. Hyvä työ johtaa maineen leviämiseen ja pian Maryn ovella ties mitä kummajaisia, jotka haluavat kroppaansa leikeltävän…

American Mary alkaa hitaahkona draamana, mutta äityy sadistisen brutaaliksi kauhuelokuvaksi. Pidän elokuvasta kokonaisuutena, vaikka joissakin kohdissa joutuikin vähän irvistelemään. Osin shokeeraava elokuva, jota en suosittele kaikille. Perinteinen kostoteema, jota en ihan täysin allekirjoita kuitenkaan. í?ärifeministit saattavat tykätä kovastikin.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!