Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 2.1.2016, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 8 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 28-vuotias.

Mark ”Chopper” Read on pahamaineinen ja legendaarinen australialainen rikollinen, joka eli puolet elämästään vankilassa. Kun Chopper pääsee vapaaksi, hän on syystäkin vainoharhainen, sillä hänen päästään on luvattu palkkio ties kuinka monen tahon osalta…

Chopper on mielenkiintoinen hahmo. Elokuva kiinnosti lähinnä pelkästään sen vuoksi, että tarinat ovat enimmäkseen totta, vaikka Chopper myöhemmällä iällä onkin kertonut liiotelleensa häikäilemättömästi. Silti hahmo on jotain aivan käsittämätöntä. Elokuvana voisi viisi tähteä antaa pelkästään Eric Banalle, mutta kokonaisuus on omaan makuuni turhan hidasta ja raahaavaa ja tapahtumat biografiakokonaisuuden huomioon ottaen yllättävän harvassa. Kaikin puolin OK leffa ja aika ajoin äärimmäisen raaka, mutta silti loppua kohden alkoi jopa puuduttamaan.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!