Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 2.11.2010, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 14 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Eletään maailmassa, jossa kuolleet heräävät henkiin ihmisiä syöviksi zombieiksi. Pienellä Plom-nimisellä saarella on käynnissä valtataistelu. O’Flynnin suku haluaa tappaa kaikki elävät kuolleet päähän ampumalla, kun taas Moldoonin suku uskoo että zombiet voidaan opettaa syömään muuta kuin ihmisiä. Erimielisyyksistä syntyy verinen sota, ja Moldoon karkoitetaan saarelta. Itsenäinen armeijaryhmä törmää O’Flynniin, ja he matkaavat yhdessä takaisin saarelle etsiäkseen ratkaisua tilanteeseen…

Jälleen uusi zombie-elokuva. Montakohan näitäkin on jo nähty? Survival of the Dead on George A. Romeron tuotos, ja ihan toimiva sellainen. Elokuvaa on kritisoitu epäkohdista ja epä-jännittävyydestä, mutta minusta leffa oli oikein viihdyttävä. Pelottava se ei ollut, sillä missään vaiheessa ei ollut mitään todellista uhkaa yllä. Jännittävä ja mielenkiintoinen leffa oli kuitenkin alusta loppuun.

Vaikka elokuvassa ei ole ketään kovin tunnettua näyttelijää, pidin roolisuorituksista ja roolihahmoista melko paljon. Leffan zombienäkökulma on erilainen, ja tykkään siitä. Elokuva on myöskin suhteellisen hyvin tehty, ja mukana on kivasti myös huumoria. Survival of the Dead on ihan suositeltava zombileffa kaikin puolin.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!