Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 25.7.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 13 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Vaikean menneisyyden omaava Alex on juuri päässyt vankilasta, ja ajaa autolla pitkää matkaa, kunnes törmää Vivienneen, teinityttöön joka hakee elämänkokemuksia uuteen kirjaansa. Alex ja Vivienne joutuvat kuitenkin auto-onnettomuuteen, ja Alex päätyy Vivianin äidin luo, joka on hyperaktiivisesti autistinen, eikä osaa käsitellä asioita. Traumasta ja syyllisyydestä kärsivä Alex jää auttamaan Vivianin äitiä Lindaa kotiaskareissa, ja tapaa samalla pikkukylän värikkäitä asukkaita…

Snow Cake oli mielenkiintoinen, mutta harmillisen tylsä elokuva. Alan Rickman on yksi suosikeistani, mutta ei oikein tuntunut sopivan rooliin. Muidenkin suoritukset tuntuivat hirmu löyhiltä, paitsi Sigourney Weaverin. Draamana kyllästyttävä, vaikka juonessa onkin ideaa. Ehdin jo tykästyä Vivienneen, ja oli sinänsä harmi ettei häntä näkynyt loppuelokuvassa. Keskinkertaista tai jopa huonompaa.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!