Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 26.7.2011, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 11 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 23-vuotias.

Galaxy Quest -nimistä eeppistä avaruusseikkailu-tieteissarjaa pyörittävä ryhmä on saanut mainittavan fanikannan ja esiintyy edukseen tieteistapahtumissa. Näyttelijät ovat jopa hieman kyllästyneitä kliseiseen hommaansa, kunnes ”komentaja” Jason Nesmith tutustuu ”faneihin”, jotka pitävät maan tv-sarjaa historiallisina dokumentteina ja haluavat ryhmän johtoportaaseensa taistelemaan pahaa avaruuden tyrannia vastaan…

Olen nähnyt tämän elokuvan joskus pienempänä ja muistan sen jo silloin olleen hauska. Elokuva on mahtava perhe-elokuva -tyyppinen scifikomedia, jota tähdittää hyvät klassikkonäyttelijät kuten Tim Allen, Sigourney Weaver, Alan Rickman ja Sam Rockwell. Näyttely on ajoittain tahallaan ylivedettyä. Tykkään elokuvasta sen pienehköistä puutteista huolimatta. Suositeltava kieli poskessa -scifikomedia, joka ei petä ennakkoluulotonta!

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!