Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 17.3.2013, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 11 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 25-vuotias.

Eletään lähitulevaisuutta. Erakoitunut vanhus Frank unohtelee milloin mitäkin. Frankin tytär Madison matkustelee työnsä puolesta, mutta soittelee aina silloin tällöin. Poika Hunter käy viikottain ja eräänä päivänä tuo Frankille robotin avuksi. Frank ei ihan syty ajtuksesta, mutta robotti osoittautuu varsin hyödylliseksi. Frank on entinen murtovaras ja kouluttaa robotin pahoille tavoille…

Robot & Frank on kiintoisa uusi draamascifielokuva. Tykkäsin asetelmista ja siitä että kerrankin draama oli merkittävämmässä osassa kuin scifi, eikä tehosteilla oltu lainkaan mässäilty. Kiehtovaksi leffan tekee myös se, että leffassa esiintyvä robotti pohjautuu ASIMO:oon, mikä luo todentuntuisuutta. Muutamaa kohtaa lukuunottamatta elokuvassa esitetty ”lähitulevaisuus” voi hyvinkin olla joidenkin vuosien päästä todellisuutta. Herttainen ja mukaansatempaava draama, jossa on mukavasti pientä twistiäkin. Frankia näyttelevällä Frank Langellalla on vielä skillit tallessa.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!