Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 12.1.2010, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 14 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Eletään 1970-luvun Virginiassa, kun onnellinen pariskunta löytää pienen ruskean laatikon kuistiltaan. Laatikko sisältää nappulan, jonka lasikuvun avaimeen ei ole kuitenkaan avainta. Myöhemmin ovelle saapuu mysteerinen mies Arlington Steward, joka kertoo säännöt. Säännöt ovat seuraavat: Jos nappulaa painetaan, tuntematon ihminen jossain päin maailmaa kuolee, ja saat miljoonan käteisenä… ainutkertainen mahdollisuus houkuttaa pariskuntaa, mutta diili ei olekaan loppupeleissä niin yksinkertainen miltä se aluksi vaikuttaa…

The Box on toden totta omaperäinen ja erilainen elokuva. Leffa on monipuolinen, ja jännittävä. Pidin näyttelijäsuorituksistakin, vaikka Cameron Diaz ei mielestäni sopinut rooliin yhtään. Sen sijaan vanha tuttu James Marsden oli roolissaan huikea. Leffa oli juoneltaan sekava, ja puolen välin jälkeen touhu meni vielä sekavammaksi. Joutui monesti kysymään että mitäköhän helvettiä tapahtuu, ja mitä mikäkin tarkoittaa. Loppua kohden kaikki kuitenkin selkeni jollain ilveellä, vaikka tulos jäikin aukinaiseksi.

Leffa on hieno ja jännittävä, enkä ymmärrä miksi se on saanut niin huonot arvostelut. Pidin erityisesti siitä että elokuva käsitteli elämääni lähellä olevaa asiaa – kuurosokeutta, tosin hieman sivuten. Jännästi kyseisellä asialla ei ole minulle ollenkaan järkytysarvoa, joten oli huvittavaa huomata miten siitä oli tehty elokuvassa hirveän pelottava asia. Juonen sekavuudet annan suurimmalta osin anteeksi, onhan kyseessä täysin yhteen pieneen novelliin perustuva käsikirjoitus. Hyvä monigenrinen leffa, kannattaa katsoa.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!