Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 10.4.2011, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 12 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 23-vuotias.

Jasira Maroun on libanonilaistaustainen 13-vuotias, jolla on juuri alkanut menkat. Seksuaalisuuden tutkiminen lähtee vähän väärille raiteille kun hän huomaa naapurin isän pornolehdet kiinnostaviksi. Myös naapurin isä ja koulun musta kundi huomaavat Jasiran heränneet himot. Jasiran eronneilla vanhemmilla on ongelmia ja Jasiran isä on jyrkästi kaikkea vähänkin epäsiveellistä vastaan…

”Towelhead”, suomeksi ”Rättipää” (viralliselta nimeltään ”Nothing is Private”) on mielenkiintoinen draamaelokuva. Leffa käsittelee kiusallisia ja puhuttavia aiheita, kuten rasismia, Lähi-Idän kulttuuria ja säädöksiä, kuukautisia ja pedofiliaa, mutta elokuva ei silti ole mitenkään erityisen ”sairas” tai ei-katsottava, päinvastoin, hyvin ajatuksia herättävä. Näyttely on priimaa etenkin libanonilaissyntyisen Peter Macdissin ja intialaisperäisen Summer Bishilin osalta, mutta myös Maria Bellon, Aaron Eckhartin ja Toni Colletten osalta. Löytyy elokuvasta jotain hyvääkin. Laatudraamaa, suosittelen.

  • Katsottu ja arvioitu : 10.4.2011 Arvion kirjoitti Roni Laukkarinen@rolle
  • Genret:

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!