Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 20.3.2010, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 14 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Naamioitu aseistautunut mies kidnappaa yhdeksän ihmistä, ja kahlitsee heidät ikkunattomaan huoneeseen. Sieppaaja antaa ihmisille tehtävän: Heidän pitää selvittää miksi he ovat huoneessa. Selvittämiseen heillä on aikaa käytettävissä kerrallaan 10 minuuttia, ja joka kymmenes minuutti yksi huoneessa olevista kuolee…

Nine Deadissa on oikein hyvä idea, mutta näyttely on syvältä. Melissa Joan Hart on ärsyttävä naama kertakaikkiaan. Pidin kuitenkin ainakin John Terrystä, vaikka hänen naamaa näkyi elokuvassa vain kymmenisen minuuttia. Juoni on hyvä pieniä puutteita lukuunottamatta. Näyttelijäsuoritukset latistivat tunnelmaa suurimman osan ajasta, mutta leffa osasi sentään viihdyttää sen verran että sekin pikkuseikka unohtui. Loppupeleissä ihan kelpo elokuva, mutta vastaavia on nähty parempiakin.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!