Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 27.6.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Walt Kowalski on vanha Korean Sodan veteraani, joka on asunut vuosikausia talossaan jenkkilähiössä. Vaimonsa juuri kuoltua Kowalski löytää itsensä Korean vuorikansalaisten Hmong-ihmisten keskeltä, kun kaikki amerikkalaiset ovat muuttaneet pois lähiöstä näiden ”vinosilmien” myötä. Vanhoollisrasistinen Kowalski tutustuu pahimman katkeruuden ja surun poistuttua naapureihinsa, ja löytää yllättäviä ystävyksiä – samalla kun suhde omaan poikaansa ja hänen perheeseensä pysyy erittäin surkeana. Tupakkaan kuolemaisillaan oleva mies pohtii elämää ja kuolemaa, ja löytää itsestään uusia puolia elämänsä viime hetkillä…

Gran Torino oli todella erilainen elokuva mitä odotin. Clint Eastwood on kyllä aina ollut hyvä, ja tästä leffasta näkyy hänen todelliset taitonsa. Leffan on ohjannut ja näytellyt Clint Eastwood, eikä muita tuttuja näyttelijöitä elokuvassa näy. Iso E onkin valinnut leffaan vain korealaisia, jotka olivatkin yllättävän hyviä. Odotin loppuratkaisulta enemmän. Kelpo draamaa.

  • Katsottu ja arvioitu : 27.6.2009 Arvion kirjoitti Roni Laukkarinen@rolle
  • Genret:

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!