Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 17.3.2013, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 9 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 25-vuotias.

Rikkaiden vanhempien kasvatti Christopher McCandless menestyy hyvin Collegessa, mutta päättääkiin lahjoittaa 25 000 dollarin säästönsä hyväntekeväisyyteen ja lähteä vaeltamaan päämääränään Alaskan villi luonto. Matkallaan ”Alexina” esittäytyvä Chris kohtaa erilaisia ihmisiä ja elämyksiä…

Päätin katsoa tämän uudestaan, koska ensimmäistä kertaa leffan nähtyäni olin nuorempi ja naiivimpi ja pidin elokuvaa tylsänä ja puuduttavana. Ei elokuva tälläkään kertaa sen nopeampitempoisempi ollut, vaan yhtä lailla hidas biografia McCandlessin elämästä. Leffa on hidastempoisuudestaan huolimatta pysäyttävä kokemus soundtrackiltaan ja ideologialtaan. Näyttely on hienoa, – uskomatonta kyllä – jopa yleensä niin puisen Kirsten Stewartin osalta. En tiedä kuinka fiksua tällaisen naaivin romanttisluonteisen kuoleman glamorisointi on, mutta elokuvana ja biografiana Into the Wild on varsin onnistunut pakkaus. Leffan kesto on ehkä yhä vielä itselleni sellainen rajapyykki, että en siitä kykene tykkäämään ihan täysillä… Löytyy Netflixistä.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!