Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 17.11.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Neil ja Brian ovat poikia, jotka 8-vuotiaana pelasivat samassa pesäpallojoukkueessa. Neil oli luonteeltaan rohkea, ja joukkueen paras, kun taas Brian hieman ujommanpuoleinen, ja joukkueen huonoin. Pojilla oli erilaiset suhteet joukkueen valmentajaan, ja molemmat käsittelevät traumaattisia tapahtumia eri tavalla. Kuluu kymmenen vuotta, ja pojat tapaavat toisensa ensimmäistä kertaa sitten lapsuusiän. Neil on avoimesti homoseksuaali prostituoitu, kun taas Brian seksuaalisuutensa täysin menettänyt sisäänpäinkääntynyt nuori mies…

Huh huh ja hyh hyh mikä elokuva. Yleensä en tykkää järkyttävistä ja shokeeraavista mindfuck-draamoista, mutta tässä näyttely ja konteksti oli jotain ainutlaatuista. Leffa käsitteli erittäin ahdistavia, järkyttäviä, ja arkoja aiheita, mikä teki siitä oudosti hyvin mukaansatempaavan. Elokuva kertoi paljon traumoista, niistä koituvista oireiluista, pedofiliasta, homoseksuaalisuudesta, seksuaalisuudesta, sekä tavallaan myös ihmismielestä. Leffaa katsellessa monesti loksahti suu auki, ja ajoittain joutui jopa irvistelemäänkin epäuskon vallitessa.

Mysterious Skin on juoneltaan melko odottamaton ja yllättävä. Elokuva onnistuu jotenkin säväyttämään. Pistää ihmettelemään, ja miettimään kyseisiä aihealueita, lapsen mieltä, ihmismieltä, ja ihmisen seksuaalisuutta. Mikä on mahdollista, mikä ei ole mahdollista, mistä mikäkin johtuu, miksi asiat ovat niin kuin ovat. Elokuva oli loppupeleissä melko masentava, mutta sellaiset jotenkin uppoavat minuun. Tuli hieman etäisesti mieleen Brokeback Mountain, ja Boys Don’t Cry. Näyttelijäsuoritukset olivat kokonaisvaltaisesti huikeita. Ennalta-arvaamaton ja upea draama, vaikka sisällöltään onkin järkyttävä ja arvelluttava.

  • Katsottu ja arvioitu : 17.11.2009 Arvion kirjoitti Roni Laukkarinen@rolle
  • Genret:

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!